Poplava ponudbe zaščitnih stekel na tržišču je zadnji čas otežila našo končno odločitev, kaj od ponujenega je najbolj primerno za naš aparat. Vprašanja, kot so: Katero steklo v ponudbi nudi najboljšo zaščito in trdnost? Katero se najbolj prilega na zaslon in navsezadnje, kdo nam bo to steklo popolno namestil? S tem zadnjim se verjetno (vsaj večina od nas) vedno znova sprašuje. 

»Edge to edge«, »case friendly«, »curved«, »premium glass«, »nano glass«, »flex glass«, 9H, 3D, 5D, … izbire in variant stekel je toliko, da bi verjetno lahko naštevali do jutri. A kaj je tisto, ki na koncu odloči izbiro?

Kljub široki paleti stekel, ni nujno, da je vsako steklo primerno za vaš aparat. Upoštevati je treba, da se oblike zaslonov od aparata do aparata razlikujejo, nekateri zasloni so na robovih zaobljeni, spet drugi popolnoma ravni.

Monkey Glass HB 20200117 RM004 1000

Če ste uporabnik aparata višjega cenovnega ranga, je še kako pomembna dobra in zanesljiva zaščita zaslona. Takšna stekla imajo največkrat oznako »Premium« oz. »High definition« stekla. 

Kaj ta oznaka sploh pomeni?

»Premium« oznaka uvršča steklo v najvišjo kakovost med stekli, kar pomeni, da je steklo posledično trpežnejše in zagotavlja večjo odpornost na praske, to pa zaradi posebnega podaljšanega postopka imenovanega »hot bending«, ki naj bi steklo naredilo še bolj trpežno, kot sicer.

Kljub izredni tankosti stekel, ki merijo zgolj 0,33 mm zagotavljajo odlično prepustnost svetlobe. Vrhnja plast stekel je obdelana z oleofobno oljno prevleko, zato so prstni odtisi na takšnih steklih skoraj neopazni.

Tudi sama namestitev je izredno enostavna, saj je v skoraj 99,9 % nameščen brez nadležnih zračnih mehurčkov, ki nastajajo med steklom in ekranom.
Zato v naši ponudbi prisegamo na visokokakovostna stekla znamke MR. MONKEY (Blueo), ki ustrezajo vsemu opisanemu zgoraj.

Za lažjo predstavo, kako poteka enostavna namestitev takšnega stekla, kliknite na spodnji video.

https://www.youtube.com/watch?v=EAIvAu-zPV4