Če si navdušen/a nad skiroji, se verjetno že veseliš nove sezone in vožnje z električnim skirojem. A preden se odpraviš na prvo vožnjo, je pametno poskrbeti za pregled in vzdrževanje skiroja, da bo v odličnem stanju. V nadaljevanju najdeš nekaj nasvetov, kako pripraviti svoj električni skiro za novo sezono.

  • Pregled: Preverite celotno stanje skiroja, ali so vidni znaki obrabe ali poškodbe. Dobro je preveriti tudi stanje koles/gum  in zavor.
  • Čiščenje: Uporabite mehko krpo, blago milnico in vodo, da skiro temeljito očistiš. Pazljivo obrišite vsako komponento skiroja, nikar pa ga ne čistite z visokotlačnim čistilcem, ter pazite, da ne zmočite električnih komponent in baterije.
  • Baterija: Preveri stanje baterije, ali je dovolj napolnjena in še vedno deluje pravilno. Električni skiroji so opremljeni z litij-ionskimi baterijami. Za podaljšanje življenjske dobe baterije je pomembno, da jo napolnite do 100 % vsakih nekaj dni ali po vsaki vožnji. Če je baterija starejša od enega leta, je mogoče pametno razmisliti o zamenjavi.
  • Pnevmatike: Preverite tlak in globino profila na pnevmatikah. Če so pnevmatike obrabljene ali imajo nizek tlak, jih nadomestite ali napolnite.
  • Mazanje gibljivih delov: Gibljive dele, zglobe, zavore, podmažite s priporočenim mazivom proizvajalca.
  • Vidljivost: Preverite delovanje vseh luči, vključno s sprednjimi in zadnjimi lučmi ter smerniki.
  • Shranjevanje: Če skiro ne bo v uporabi daljše obdobje, ga shranjujte na hladnem, suhem mestu, stran od neposredne sončne svetlobe.

S temi nasveti bo vaš električni skiro pripravljen na novo sezono in na varno vožnjo.

Če pa kljub zgornjim naštetim nasvetom še vedno smatrate, da so nekatere komponente vašega e-skiroja preveč dotrajane ali poškodovane in jim sami ne boste kos, priporočamo temeljit strokovni pregled in servis električnega skiroja, ki ga nudimo poleg prodaje rezervnih in dodatnih delov za električne skiroje.